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Restaurant & Wine Bar

the taste of "Zufriedenheit"

Purism and the Region

The vegetable garden, orchard, and seasons take centre stage in our restaurant. At lunchtime and in the evening, we serve classic dishes from Central German cuisine, European-inspired favourites and delicious menus – always perfectly paired with selected wines from Saxony, Saxony-Anhalt and beyond.

Kitchen Opening Hours:
Tuesday to Sunday, Monday is kitchen rest day

Hot meals:
11.30 a.m. to 5.00 p.m., dinner from 6.00 p.m.

Out of consideration for other guests, we regretfully cannot accommodate dogs and do not allow access to our restaurant.

Our Food & Drinks Menus

sparking anticipation

Be inspired by our fine offerings. Whether breakfast, weekly menu or dinner, coffee or tea, ice cream or cake: If only every choice was so enjoyable!

Click on the individual menus to view them in PDF format.

Our Breakfast

start the day with "Zufriedenheit"

Delicious mornings

How about a relaxed breakfast with friends or family? Our delightful breakfast brings happiness – from Monday to Sunday, we offer selected specialities. If you love something special, you’ve come to the right place! We are also happy to serve breakfast in the courtyard garden in good weather.

Breakfast Hours:

daily from 7.30 a.m. to 10.30 a.m.

Coffee, Ice Cream & Cake

süße Versuchung

First-class coupes and desserts, crispy tarts warm from the oven, cakes like grandma used to make and refreshing ice cream: that’s sweet satisfaction.

Plus: coffee specialities from the southern European school and a lovingly selected range of the best Samova teas – all to be enjoyed in our restaurant, in the idyllic courtyard garden, or in the cosy living room.

Hours:

Daily from 2 p.m. to 6 p.m.

Sunny Flair

in the "Hofgarten"

Life is good outdoors, in the heart of Naumburg and yet far away from everyday life. We particularly enjoy serving food in the peaceful tranquil garden, and this place in the centre of the cathedral city is also atmospheric for celebrations and receptions. Especially lovely: rent exclusively and stay completely among yourselves.

Open in good weather from April to October from 7.30 a.m. to 9 p.m.

Picnic

in the vineyards

Culinary delights in the open air – picnic for two in the Tuscany of the north. Enjoy a full picnic basket from Gasthof Zufriedenheit and the corresponding wine from the Pawis winery in the open air amid the vines, surrounded by buzzing bees and vineyard snails.

Picnic Basket Contents:

  • cake
  • freshly made sandwiches
  • sweet and savoury delicacies in a jar
  • seasonal fruit
  • a bottle of mineral water 0.75 l
  • a bottle of wine from the Pawis winery

Mai & August – Oktober: täglich von 13-18 Uhr
April, Juni & Juli: Montag – Samstag 13-18 Uhr

Price for two guests: 65€
Book now:

Our Awards

we say thank you

GAULT&MILLAU

Auf 14 Punkte verbessern sich Robert Klaus vom „Gasthof Zufriedenheit“ in Naumburg dank seiner „mit Sojasauce und Kräutern lackierten Ente, die mit Pistazien und violetter Urkarotte garniert ist,“ und Stefan Heyne von der „Weinstube am Brühl“ in Quedlinburg mit einem „Lammkarree auf Hummus, bereichert durch nussige Keime von Hülsenfrüchten“. Die gleiche Note erhält auf Anhieb Gerald Schulze in der letzten Mai im historischen Pächterhaus von 1743 neueröffneten „Alten Schäferei“ in Dessau für „Karree vom Mangalitza-Schwein mit feinem mediterranem Gemüse“.

Die Tester beschreiben und bewerten dieses Jahr insgesamt 19 Restaurants in Sachsen-Anhalt. 11 Küchenchefs zeichnen sie mit einer oder mehreren Kochmützen aus, die ab 13 Punkten verliehen werden. Im Vergleich zur Vorjahresausgabe nimmt der Gault&Millau in Sachsen-Anhalt 3 Restaurants neu auf und streicht 4 langweilig gewordene; je 3 werden höher oder niedriger bewertet. 

Der Guide erscheint im Münchner ZS Verlag.

Der Feinschmecker

“Schon am Morgen macht die Frühstücks­-Etagere mit Rindertatar, Bündnerfleisch und Räucherlachs mit Thymianquark die Gäste zufrieden. Ab Mittag geht es im eleganten Restaurant des Boutiquehotels weiter mit moderner, ansprechend präsentierter Sai­sonküche. Dann gibt es zum Beispiel bei niedriger Temperatur gegarte Spanferkel­schulter mit Sellerie, Rahmkraut und Knödel oder Topinambursuppe mit Trüffel und Kalbsbries-Tasche. Stets stehen auch vege­tarische Gerichte und Menüs zur Wahl, etwa Ravioli mit fermentiertem Quark, Gel­ber Bete, Buchweizen und einem Sud mit Fenchelpollen. Nachmittags werden Tartes, Kuchen und selbst gemachtes Eis serviert.”

Wertung: 1,5 Feinschmecker-Punkte

Jahreszeiten Verlag (258 Seiten).