Previous slide
Next slide

Table Reservation

play it safe

Binding table reservation

... or table enquiry

Restaurant & Wine Bar

the taste of "Zufriedenheit"

Purism and the Region

The vegetable garden, orchard, and seasons take centre stage in our restaurant. At lunchtime and in the evening, we serve classic dishes from Central German cuisine, European-inspired favourites and delicious menus – always perfectly paired with selected wines from Saxony, Saxony-Anhalt and beyond.

Kitchen Opening Hours:
Tuesday to Sunday, Monday is kitchen rest day

Hot meals:
11.30 a.m. to 5.00 p.m., dinner from 6.00 p.m.

Out of consideration for other guests, we regretfully cannot accommodate dogs and do not allow access to our restaurant.

Our Food & Drinks Menus

sparking anticipation

Be inspired by our fine offerings. Whether breakfast, weekly menu or dinner, coffee or tea, ice cream or cake: If only every choice was so enjoyable!

Click on the individual menus to view them in PDF format.

Our Breakfast

start the day with "Zufriedenheit"

Delicious mornings

How about a relaxed breakfast with friends or family? Our delightful breakfast brings happiness – from Monday to Sunday, we offer selected specialities. If you love something special, you’ve come to the right place! We are also happy to serve breakfast in the courtyard garden in good weather.

Breakfast Hours:

daily from 7.30 a.m. to 10.30 a.m.

Coffee, Ice Cream & Cake

süße Versuchung

First-class coupes and desserts, crispy tarts warm from the oven, cakes like grandma used to make and refreshing ice cream: that’s sweet satisfaction.

Plus: coffee specialities from the southern European school and a lovingly selected range of the best Samova teas – all to be enjoyed in our restaurant, in the idyllic courtyard garden, or in the cosy living room.

Hours:

Daily from 2 p.m. to 6 p.m.

Sunny Flair

in the "Hofgarten"

Life is good outdoors, in the heart of Naumburg and yet far away from everyday life. We particularly enjoy serving food in the peaceful tranquil garden, and this place in the centre of the cathedral city is also atmospheric for celebrations and receptions. Especially lovely: rent exclusively and stay completely among yourselves.

Open in good weather from April to October from 7.30 a.m. to 9 p.m.

Picnic

in the vineyards

Culinary delights in the open air – picnic for two in the Tuscany of the north. Enjoy a full picnic basket from Gasthof Zufriedenheit and the corresponding wine from the Pawis winery in the open air amid the vines, surrounded by buzzing bees and vineyard snails.

Picnic Basket Contents:

  • cake
  • freshly made sandwiches
  • sweet and savoury delicacies in a jar
  • seasonal fruit
  • a bottle of mineral water 0.75 l
  • a bottle of wine from the Pawis winery

Mai & August – Oktober: täglich von 13-18 Uhr
April, Juni & Juli: Montag – Samstag 13-18 Uhr

Price for two guests: 65€
Book now:

Our Awards

we say thank you

GAULT&MILLAU

Am 20. Januar 2025 wurden vom Gault Millau die aktuell prämierten deutschen Restaurants für 2025 veröffentlicht. Der Gasthof Zufriedenheit ist sehr stolz darauf, dass wir dabei jetzt erstmalig mit einer roten Haube ausgezeichnet wurden, das heißt, unser Restaurant ist “sehr empfehlenswert – herausragend in seiner Kategorie”!

Dieser Erfolg ist ein Beweis für das persönliche Engagement und die sorgfältige Arbeit des gesamten Teams des Gasthof Zufriedenheit. Diesem großartigen Team gebührt das Lob und die Anerkennung, die diese Auszeichnung widerspiegelt. Allen Kolleginnen und Kollegen danken wir herzlich dafür, unseren Gästen stets ein außergewöhnliches und besonderes Erlebnis zu bieten. Somit gehört das Restaurant des Gasthof Zufriedenheit erneut zu den Top Adressen in Sachsen-Anhalt.

Überzeugen Sie sich selbst! Wir freuen uns darauf, Sie schon bald bei uns begrüßen zu dürfen. Reservieren Sie am besten gleich einen Tisch in unserem schönen Restaurant!

Matthias Albrecht, Hoteldirektor, Gasthof Zufriedenheit

Der Feinschmecker

“Schon am Morgen macht die Frühstücks­-Etagere mit Rindertatar, Bündnerfleisch und Räucherlachs mit Thymianquark die Gäste zufrieden. Ab Mittag geht es im eleganten Restaurant des Boutiquehotels weiter mit moderner, ansprechend präsentierter Sai­sonküche. Dann gibt es zum Beispiel bei niedriger Temperatur gegarte Spanferkel­schulter mit Sellerie, Rahmkraut und Knödel oder Topinambursuppe mit Trüffel und Kalbsbries-Tasche. Stets stehen auch vege­tarische Gerichte und Menüs zur Wahl, etwa Ravioli mit fermentiertem Quark, Gel­ber Bete, Buchweizen und einem Sud mit Fenchelpollen. Nachmittags werden Tartes, Kuchen und selbst gemachtes Eis serviert.”

Wertung: 1,5 Feinschmecker-Punkte

Jahreszeiten Verlag (258 Seiten).